photo_2020-12-20_11-40-10

تاثیرات کرونا بر آموزش حضوری

December 20, 2020

گزارشگران: علی فرزان امید و شهلا رویش

سال ۱۳۹۹ سالی دشوار و پر دردسر برای همه جهان مخصوصا برای کشورهایی که توان اقتصادی و رفاهی لازم برای مقابله با ویروس را نداشتند بود. درست زمانی که بخاطر قرنطین عمومی مکاتب و دانشگاه های جهان سیستم انلاین را روی دست گرفتند دولت افغانستان برنامه خاصی نداشت. در نهایت وزارت معارف تصمیم گرفت تا مکاتب برای یک ماه رخصت شوند اما مکتب پگاه یکی از محدود مکاتبی بود که تصمیم گرفت برنامه های انلاین را روی دست بگیرد. در اوایل مکتب با مشکلات زیادی نظیر برق انترنت و وسایل مورد نیاز دیگر برای پیشبرد برنامه هایش دچار بود. بعد از گذشت یک ماه همگی منتظر بازگشایی مکاتب بودند ولی وزارت معارف با امر وزارت صحت عامه ی کشور برای بار دوم قرنطین سه ماهه با در نظر داشت توصیه های خاص بهداشتی اعلام کرد. بعد از این تصمیم وزرات معارف لیسه ‍پگاه باری دیگر ادامه ی برنامه های آموزش آنلاین خود را اعلام کرد و دانش اموزان نیز با جدیت بیشتر برنامه های درسی خود را ادامه دادند. بعد از سپری چهار ماه اول سال تعلیمی در خانه ها دانش آموزان باری دیگر منتظر باز شدن مکاتب و آموزش های حضوری شدند.  بر اساس جلسه ی اختصاصی که توسط دولت گرفته شد وزارت معارف بازگشایی دانشگاه ها را اعلام نمود در حالی که مکاتب هم چنان در قرنطین ماندند. سرانجام در تاریخ ۱ سنبله مکاتب با رعایت نکات خاص بهداشتی از طرف وزارت معارف شروع شد. مکتب پگاه نیز در دو تایم مشخص دختران و پسران تقسیم شد و کلاس ها نیز با رعایت نکات صحی و تعداد اندک دانش اموزان در هر صنف درسی برگزار شد. بالاخره با تصمیم مجدد وزارت معارف اجازه داد تا دختران و پسران در یک تایم درس بخوانند و دوباره صنف ها با تعداد بیشتری از دانش آموزان شروع به فعالیت کرد. پس از مدت ها دانش اموزان اجازه داشتند تا باری دیگر با هم نزدیک باشند و بدون هیچ گونه محدودیتی از کنار هم بودن لذت ببرند.  دروس با جدیت ادامه داشت، دانش اموزان نیز حداکثر امادگی خود را برای امتحان میگرفتند و معلمان نیز تلاش برای تمام کردن دروس با نهایت کیفیت داشتند. بعد از مدتی از طرف وزارت امری برای مکاتب داده شد که باید امتحانات خود را در ۱۵ قوس شروع کنند. با این امر مکتب پگاه نیز نهایت تلاش خود را کرد تا دانش اموزان و برنامه ها را تا تاریخ تعیین شده به پایان برسانند تا اینکه نظر وزارت معارف تغییر کرد و تصمیم گرفتند تا امتحانات را در ۳ حمل سال ۱۴۰۰ برگزار کنند. مکتب نیز همانند دوران قرنطین تصمیم گرفت تا کلاس های درسی و درس خود را ادامه دهند تا دانش اموزان بتوانند نتایج بهتری را در سال بعدی بگیرند.